Progrese înregistrate cu privire la lucrările de pregătire pentru controlul în comun la frontiera moldo-ucraineană

La 30 ianuarie EUBAM a găzduit cea de-a opta reuniune a Comitetului Director al proiectului UE ”Consolidarea Managementului Integrat al Frontierei de-a lungul frontierei moldo-ucrainene”, pus în aplicare de Misiunea OIM în Ucraina. Participanții au confirmat progresele cu privire la lucrările de construcție în punctele de trecere a frontierei (PTF) Kuchurhan-Pervomaisc și Reni-Giurgiulești. De asemenea, s-a convenit de a extinde perioada de punere în aplicare a proiectului până în luna august 2020 datorită extinderii domeniului de aplicare a lucrărilor de construcție în PTF Kuchurhan-Pervomaisc și necesității instalării sistemelor de supraveghere video și de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare în aceste PTF. Proiectul urmărește renovarea și consolidarea infrastructurii de control în PTF. Odată finalizat, proiectul va facilita realizarea controlului în comun la frontieră de către autoritățile Ucrainei și Republicii Moldova în conformitate cu cele mai bune practici ale UE.

Imagine: Noile cabine de control în PTF Reni și PTF Kuchurhan